7 ok, amiért Norvégia egy nagyszerű hely

Norvégia nem véletlenül sokak kedvence. Kristálytiszta levegő és mélykék tenger. Mielőtt azt hinné, hogy a skandináv ország érdekességei ennyiben ki is merültek, biztosíthatom, hogy téved.
7 ok, amiért Norvégia nagyszerű ország

1, Hét Nővér-zuhatag

A Seven Sisters (Knivsflåfossen) a 39. legmagasabb vízesés Norvégiában, a Kalandozó magyarok blog szerint. A vízesés hét különálló zuhatagból áll, a legmagasabb 250 méter magasról zuhan alá.

2, Trollok

Ez a vikingektől származó érdekes kis figura éppúgy hozzátartozik Norvégiához, mint a kobold Írországhoz. Ráadásul hisznek is a létezésükben. Még útjelző táblákon is jelzik őket.

3, Csodás tájak, csodás vadon élő állatok

A rénszarvasok szeme színe nyáron arany színű, télen mély kék lesz. Nehezen tűrik nyáron a hőséget, ezért nemrég le kellett zárni egy fontos alagutat, mert ellepték a szokatlan hőmérséklet miatt a rénszarvasok.

4, Csodás fatemplomok szerte az országban

Mint például a képen látható borgundi fatemplom. Ez egy középkori istentiszteleti hely, a 12. században épült. A legjobb állapotban fennmaradt épület a maga nemében, és a norvég építészeti örökség kulcsfontosságú emlékműve. Sikerült feltartóztatni a kérlelhetetlen időt a felújítással, és számos szakrális rúnát láthatunk a falakon, amelyek az ősi vikingek gazdag kultúrájának bizonyítékai.

5, Élhető nagyvárosok

Mint például Oslo, Norvégia fővárosa. Erdős dombok emelkednek a város felett, és rengeteg a zöld terület – ez biztosan nem beton dzsungel.

6, Bőséges hó minden télen

Itt nem kell attól félni, hogy nem lesz hó karácsonykor vagy a tél folyamán bármikor. A norvégoknak nem kell a környező országokba utazni, ha síelni vagy szánkózni szeretnének.

7, Éjféli nap

Akárcsak az északi fény, az éjféli nap is látványos természeti jelenség.

Ha kedvet kapott Norvégiába látogatni, ide kattintva böngészhet Norvégia legjobb hotelei között.


További utazási hírek a Hotel-hírek.hu -n.

Kapcsolódó cikkek

7 tanács horvátországi nyaraláshoz

7 tanács horvátországi nyaraláshoz

A horvát tengerpartra pihenni megyünk, de érdemes szem előtt tartani, hogy a tolvajok előszeretettel használják ki természetes figyelmetlenségünket.

7 újdonság Görögországról

7 újdonság Görögországról

Görögországot ne csak a nyaralás és a tengerparton való sütkérezés miatt válasszuk, hiszen számtalan szépséges látnivalóval büszkélkedhet.

7 dolog Vietnámról

7 dolog, amit tudni kell a vietnámi emberekről

Vietnám a jó ételekről és a szép tengerpartokról híres, az itt élők pedig szívélyesek, érdekesek, szerények, kalandvágyók.