Hogyan készítse fel háziállatát egy utazásra

A megfelelő előkészítés nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy az utazás sikeres legyen.
Hogyan készítse fel háziállatát egy utazásra

Akár az országon keresztül, akár a tengerentúlra utazik, a lehető legjobb élményt szeretné nyújtani kedvencének. Először is, gondoskodnia kell arról, hogy az utazótáskába olyan dolgokat pakoljon, amelyekben kedvence otthon érezheti magát.

Győződjön meg róla, hogy az utazótáskába az alapvető dolgokat pakolja be: ételt, kedvenc játékát, palackozott vizet és elsősegélynyújtó felszerelést. A háziállat utazóládáját is érdemes előre elkészíteni. Ha hosszú repülőútra viszi háziállatát, akkor a stressz és a repülőgépen jelentkező kellemetlenségek elkerülése érdekében érdemes előre elkészíteni a háziállat hordozóját.

Jó kiindulópont lehet, ha meggyőződik arról, hogy kutyája hozzászokott a hordozó gondolatához. Ezt úgy teheti meg, hogy otthon megismerteti kutyáját a hordozóval. Próbáld meg a kutyád számára szórakoztatóvá tenni a ketrecet egy játékkal, jutalomfalattal vagy azzal, hogy lehetőséget adsz neki a felfedezésre. Ha a kutyája már egy ideje a ketrecben van, elkezdheti hosszabb időre betenni a ketrecbe.

Ahhoz, hogy kutyája hozzászokjon a hordozóhoz, többféle környezetben kell gyakorolnia. Az otthoni gyakorlás mellett érdemes gyakorolni egy nyilvános helyen, például egy parkban is. Az is előfordulhat, hogy kipróbálja, hogyan vezethet kedvencével együtt egy ládában.

Ha hordozóval gyakorol, győződjön meg róla, hogy az jól szellőzik. Azt is meg kell győződnie arról, hogy kutyája jól érzi magát a ládában, mielőtt felszáll a repülőre. Ahhoz, hogy kutyája otthon érezze magát, akár egy kisállat-ágyat vagy egy ládatakarót is használhat. Még kedvencének kedvenc játékát is beteheti a ládába, hogy még inkább otthon érezze magát.

Ha repülőn utazik kedvencével, érdemes egy speciális utazóládát is magával vinnie. Ez ideális hely a kutya számára a pihenésre. A ládának elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy kutyája kényelmesen elférjen benne. Emellett ágyneművel is ki kell bélelni, hogy felfogja az esetleges baleseteket.

Jó ötlet továbbá, ha magával visz egy utazó méretű tálat, egy vizes palackot és egy ürülékgyűjtőt. Ezek a tárgyak jól jöhetnek, ha repülőgépet kell váltania vagy átszállnia. Kutyája kedvenc játékát is vigye magával.

Mielőtt útnak indulsz, érdemes néhány mozdulatot is begyakorolni. Kutyád jobban fogja érezni magát, ha hozzászokott az autózáshoz, a vasútállomáshoz vagy a repülőtérhez.

Kapcsolódó cikkek

Költöztetés télen

Költöztetés télen

A téli költözés számos kihívást jelenthet, beleértve a jég és a hó lehetőségét az utakon.

Milyen borokat fogyaszthatunk a vendéglátóhelyeken?

Milyen borokat fogyaszthatunk a vendéglátóhelyeken?

Legyen szó hazai vagy külföldi vendéglátó egységről, szerencsére számos bort közül válogathatunk az ételek mellé. Lássuk tehát ezeket!

Nyári ruhák & fürdőruhák, bikinik

Nyári ruhák, fürdőruhák

A Tchibo webáruház eheti ajánlatában igazán stílusos női ruhákat és kiegészítőket találunk.